Best of Anime

Detta är ju bara ett axplock av serier jag sett som jag gillar och jag kan ge massor av mer tips i rätt genres. Dessa är dock alla aniemr som sticker ut inom olika genres. Vi börjar med en top12-lista och ett special mention och nedan kommer sedan lite mer info om alla de tolv plus fler. Bra torrentsida: https://nyaa.si/


Top 12

 

Samurai Champloo

Cowboy Bebop

Steins;Gate

Hellsing

Eden of the East

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Blood+

Usagi Drop

When They Cry

Nana

Clannad + Clannad: After Story

Shigatsu wa Kimi no Uso - Your Lie in April

 

Special mention: Akira

AKIRA är världens mest kända Anime-film som inte är Studio Ghibli. Den måste ses. En galen dystopisk cyberpunkfilm med metala superkrafter, vapen och motorcyklar. Den är lika bra som den är skräckinjagade galen.


Fantasy


Samurai-Champloo-1.jpg

Samurai Champloo

hiphop, samuraj, gore, kritikerrosad

Kul serie som först premiärade i USA så den är lite mer västerländsk. Coola samurajstrider och skön stämning. Sticker ut från mängden.

 
full-metal-alchemist-brotherhood.jpg

Full Metal Alchemist: Brotherhood

barnvänlig, klassiker, magi

Serie för alla åldrar, en av de riktiga moderna klassikerna om två bröder som försökt sig på förbjuden "magi" och råkat illa ut. Nu jobbar de för "militären" och äventyrar.

 
1453503152-a254e5147e07bf178538b56fa7d537fb.jpeg

Claymore

monster/demoner, gore, medeltid, antihjälte, women hero

mörk serie som typ är victoriansk medeltid men ändå inte. En halvdemokvinna med stort svärd som räddar en pojke. Mycket fighting

 
3e59ca31-79a2-4cf7-848d-0b8159de32fc.jpg

Sword Art Online

barnvänlig, magi, svärdfajter, vr

En serie om gamers som fastnar i ett Fantasy VR MMORPG så egentligen är det en scifi-serie, men den utspelas i en fantasyvärld mest. Inte en favorit för mig men en av de stora serierna just nu.

 
mNr6cy9.png

Samurai Deeper Kyou

samuraj, svärd, monster

Kommer inte ihåg denna så väl mer än att jag gillade den förr. Mäktig samuraj, svärstrider och demoner/monster.

 

Sci-Fi


cowboy-bebop-01thumb.jpg

Cowboy Bebop

rymden, noir, bounty hunters, kritikerrosad klassiker, äventyrsactiin

Denna är en av typ top 3 någonsin, en serie man bara MÅSTE se. Enligt ALLA. Kan ta ett tag att komma in i då första avsnittet är lite långsamt men det tar fart sen. Film noir stuk och underbart.

 
ThreeVespas.jpg

Last Exile

steam punk, barnvänlig, piloter, äventyr

En serie för alla åldrar om steam punk-piloter som räddar en princessa och beger sig ut på äventyr typ.

 
Steins_Gate_-_06_-_Large_16.jpg

Steins;Gate

tidsresande (typ), drama, mysterier, unik

En galen professor och en udda skara medhjälpare i alla åldrar uppfinner en telefon som kan sms:a bakåt i tiden. När de gör sånt ändras tiden de lever i och endast han kommer ihåg hur det var innan. Mycket dskit händer och han försöker sen hitta tillbaka till den riktiga "timelinen" typ. Udda ritad och sticker ut.

 
336d527dac0fd00957778b85c30560fc18fb78bc.jpg

Knights of Sidonia

rymdopera, mecha, postapocalyptisk, aliens, action

Modern serie om ett rymdskepp som flytt jorden och elaka aliens. Mechapiloter skyddar skeppet och det är dem de handlar om. Riktigt bra av Netflix.

 
70213248.jpg

Noein

unik stil, tidsresor, drama action, superkrafter, kritikerrosad

Ett gäng riktigt unga barn träffar en tidsresenär som slåss med andra tidsresenärer. Galna fighter och ett stort mysterium som ska lösas. Otroligt coolt ritad och udda serie.

noein10916.jpg
 
elfen_lied1.png

Elfen Lied

minnesförlust, superkrafter, high school, gore

En sjukt farlig demontjej flyr från militärens fångenskap, blir skjuten i huvudet och tappar minnet. tas om hand av vanliga ungdomar och återupptäcker sin farliga sida igen.


Action


740c5926891d5cc9a6a6222f8923d480dc2ca9f3_hq.jpg

Hellsing

vampyr, gore, monster, klassiker, mörk

En av de mest kända vampyrserierna ever. Hjälten är riktigt evil och skjuter o slaktar hårt. Han slåss på de godas sida mot andra vampyrer o monster.

 
gungrave_534 (1).jpg

Gungrave

maffia, kärlek, mörk

En dystopisk maffiastory om kärlek där en man "kommer tillbaka" från döden och hämnas. Blodig och hård.

 
maxresdefault.jpg

Eden of the East

hackare, terrorism, mysterie, humor

Flummig humorserie som börjar riktigt bra och utvecklas konstant. Huvudperosnen står nbaken utanför vita huset med en pistol i handen och vet ej hur han hamna där. Bara det.

 
42b5bb1b551e62a472f6fed8d08aeb04.jpg

Blood+

gore, vampyr, girl hero, mörk, svärd

En tjej med minnesförlust som är typ vampyr och slaktar på som fan när hon flippar och får reda på detta. mörk serie som tusan men grym.

 
1329172_Japanese_KeyArt-OfficialVideoImage_eac17ea7-4b0b-e711-8175-020165574d09.jpg

Black Lagoon

bounty hunters, vapen, militärt, humor

Mer A-team/the expendables-action där huvudperosnen är en kidnappad affärsman som blir del av ett bounty hunter team. Rolig om jag minns rätt.

 

Slice of Life (High School)


maxresdefault.jpg

Kanon (2006)

minnesförlust, kärlek, mysterie, kritikerrosad, humor

En pojke återvänder efter 7 år till en stad han ofta besökt soim ung. Han har dock inget minne av staden och det är ju lite av ett mysterium som sakta nystas upp. det blandat med mer klassisk high school krälek mm

 
dLH1w2s.png

The Melancholy of Harushi Suzumiya

humor, galenskap, supernatural(lite), kritikerrosad

Kommer ej ihåg massor av denna, men det är en av de mest kända inom genren och jag  vet att jag gillade skarpt. Lite udda då den ej är kärleksbaserad, utan mer baserad på en udda tjej som drar med sig folk kring sig på galna upptåg.

 
images.jpg

Aishiteruze Baby

kärlek, humor, barn

En high school-kille (en riktig player) råkar hamna i en situation där han måste ta hand om ett barn. Vilekt förstås gör livet lite komplicerat. Kul och fin.

 
bakuman_review.jpg

Bakuman

karriär, manga, kärlek, 

Två killar som älskar manga och man får följa deras kamp i att jobba med det. Storyn sträcker sig under många år, från high school och vidare. Ger en insikt i mangakulturen en del.

 
814131018458_anime-golden-time-collection-1-altC.jpg

Golden Time

minnesförlust, kärlek, mysterie, 

En kärlekshistoria i grund och botten men med flera sidostories och minnesförlust och lite tragedi m.m. Börjar lite unikt, blir en klassisk men bra romance-serie och utvecklas allt mer intressant och även lite sorgligt.

 
814131018380_anime-when-they-cry-kai-season-2-dvd-altE.jpg

When They Cry

skräck, mörk, paraonia

En high school-serie där det vilar ett skräckmysterium över det hela. Mord och psykologisk skräck där huvudpersonen blir allt mer paranoid av folks beteenden. Riktigt bra.

 
maxresdefault (3).jpg

Shigatsu wa Kimi no Uso

musik, kärlek, tragedi, kritikerrosad

En musikserie om en pianovirtuos som slutar spela när hans mamma dör. Träffar en violinisttjej som älskar livet och börjar sakta spela igen. Vacker och fin. 

 

Slice of Life (Äldre)


1405b53290098817.jpg

Honey & Clover

kollektivboende, humor, kärlek

Ett gäng fattiga college-studenter som bor tillsammans. Handlar om deras liv och hur det ändras när en rätt udda liten tjej kommer in i bilden. Kul om livet som student.

 
Nana-anime-mp.jpg

Nana

musik, punk, kärlek, tjejhuvudroll

En tjej som är punkrockare och en tjej som är fin i kanten och bara vill hitta kärleken blir vänner och man följer hur deras vänskap utvecklas. Riktigt fint om otippad vänskap.

 
13066549_f520.jpg

Clannad + Clannad: After Story

kritikerrosad, kärlek, tragedi, drama, humor

En high school-serie som är riktigt bra men storheten är i After Story som följer samma ungar efter High School i både lycka och sorg. Första är mer humor och andra mer drama. Alkolism, barnmisshandel, sjukdom och död mm tas upp ås nej inte bara glatt o kärlek.

 
nodame2.jpg

Nodame Cantabile

musik, galen tjej(på ett bra sätt), kärlek, humor

musikserie om klassisk musik och en galen tjej som bestämmer att hon är ihop med en kille som inte vill (stalkervarning haha). Humor och kärlek.

 
[Raws-4U] Zan Sayonara Zetsubou Sensei - 01 (TVK 1280x720 H.264 AAC) main male protagonist.jpg

Sayonara Zetsubou Sensei

svart humor, udda ritad, 

En väldigt speciell serie om en lärare som är ultrabitter o typ vbara vill dö nästan. Och hans klass som är mer av det positiva En svart komedi som är riktigt skön.

 
usagi_drop-06-rin-daikichi-excited-happy-planting-tree.jpg

Usagi Drop

barn, drama

En sjukt vacker och fin historia om en ensam 30-årig man som lite hipt om hapt får lov att ta hand om en typ 7-åring som adoptivpappa. Serien är lite om deras relation och är väldigt fin.

 
maxresdefault (4).jpg

Barakamon

karriär, humor, drama

En kaligrafikonstnär med höga tankar om sig själv måste flytta till landet efter att ha gjort den dum grej hehe. Där ska han sitta i lugn o ro och hitta inspiration men byn är full av livfulla ungar, vuxna och gamlingar som inte gör det lätt för honom. Komedi om livet. Jag gillade som tusan.

 
sb.jpg

Skip Beat!

tjejhuvudroll, musik, hämnd, humor, kärlek

En tjej följer med sin high school sweetheart till Tokyo där han ska bli idol. Hon tar hand om hemmet och är superkär. Sen kommer det fram att han bara utnytjar henne och hon flippar totalt. Bestämmer sig själv för att bli idol för att hämnas.